rest

Het is weer een prachtige dag vandaag en toch bekroop mij de laatste dagen een onverklaarbaar en beetje deprimerend gevoel. Ik kon er de vinger niet goed opleggen. Had het te maken met het feit dat mijn dochter gezakt was voor haar examen, of voelde ik me toch weer niet echt blij op het werk (het gaat dan niet om het werk in mijn voetreflexpraktijk:) ). Ik heb wat onderzoek gedaan en kwam er achter dat het 28 juni jl. volle maan was. De invloed van de maan is best heel belangrijk, het regelt de getijden en ook je gemoedstoestand. Het zal wel allemaal met elkaar te maken hebben gehad. Nu twee dagen later gaat het al weer beter. Ik geniet van mijn tuin en alles wat daar groeit en bloeit. Mijn dochter zit weer goed in haar vel en geniet van de extra vrije tijd die ze heeft. We moeten het maar achter ons laten en vooruit kijken. Er wacht ons een week met super mooi weer, daar gaan we van genieten. In mijn vorige blog heb ik jullie twee doe het zelf tips gegeven. Hopelijk hebben jullie er iets aan gehad. Vandaag zal ik weer een paar doe het zelf tips geven. Het is goed om jouw voeten te vertroetelen. Ik hoorde in een reclame de volgende quote: “als jouw voeten jouw handen waren, dan zou je ze toch ook heel goed verzorgen”.

Die vond ik zo mooi. Het is ook waar. Tot aan het voorjaar worden onze voeten weggestopt in sokken, laarzen en/of pumps, maar in het voorjaar/zomer worden ze gezien. Dan wil je toch dat jouw voeten er verzorgd en mooi uitzien? Dat betekent wel dat je ze het hele jaar aandacht moet geven en verzorgen, in de herfst/winter doen we dat meestal niet. Best jammer hoor! Onze voeten brengen ons namelijk overal naar toe. Hier is tip 1. Als je de komende week in de tuin zit of op je balkom, neem dan eens een ontspannend voetenbad, scrub je voeten en verwen ze met een verzorgend voetenmasker. Daarna heerlijk insmeren met een voetencrème en klaar ben je. Dubbel genieten want je komt ook mentaal tot rust. Vooraf kun je ook de ontspanningspunten die ik jullie in mijn blog aanreik toepassen.

2.Lymfepunten hals/oksel

Neem de vliesjes tussen de tenen tussen duim en wijsvinger, knijp zachtjes. Doe dit bij beide voeten. Eerst de rechtervoet, daarna de linkervoet.

 Welkom bij de workshop Pagina 15

Liefs Roos 30-06-2018
Volgende blog 07-07-2018

camera