luister

Graag zou ik iets meer willen vertellen over oorsuizen. Dat is een klacht waar veel mensen last van hebben.  Je kan oorsuizen natuurlijk krijgen nadat je te vaak oordoppen met harde muziek in je oren hebt  gehad,  geen gehoorbescherming gebruikt  bij concerten ed.  Maar het kan ook zomaar uit het “niets” ontstaan. Dan kun je daar behoorlijk last van hebben. De oorzaak is vaak lastig te achterhalen.

Mocht je deze klacht hebben dan zal er eerst door een arts goed onderzocht moeten worden waar het oorsuizen vandaan komt en mochten er geen ernstige zaken naar voren komen, dan kan een voetreflexbehandeling misschien helpen.  In mijn praktijk heb ik hier goede ervaring mee.  Nadat je een complete behandeling hebt gekregen behandel ik nog een aantal zones extra. Van mijn cliënten hoor ik terug dat het oorsuizen nog wel aanwezig is, maar alleen ver op de achtergrond. Dit was na de eerste behandeling waarna ik aan het einde die extra zones heb behandeld. Ik ben erg benieuwd hoe dit zich verder ontwikkeld. Een mentale oorzaak kan nl. zijn dat je niet wilt luisteren naar jezelf.

Dat is dan ook wat ik de cliënten meegeef ter overdenking.  Vaak kunnen ze dat heel goed zelf invullen.  Zo zie je maar dat voetreflextherapie bij heel veel  dingen ondersteuning en verlichting kan geven. Dat is zo mooi.

Dan staat het Paasweekend alweer voor de deur.  Geniet van de vrije dagen en luister vooral goed naar jezelf.  Fijne Pasen!

pasen

Roos  10-04- 2017

Volgende blogje 18-04-2017