Eindelijk weer eens een normale Koningsdag. Eindelijk weer de praktijk normaal open. Zo fijn dat het allemaal weer kan/mag. Ondertussen zijn de intervisies wel gewoon doorgegaan en de cursussen ook.

Tijdens een intervisie hebben we een voetmassage met biologische honing gedaan. Dat was een hele bijzondere ervaring. Biologische honing brengt ons zoveel. Het is een bron van enzymen, werkt gunstig op het immuunsysteem, is antibiotisch, lost slijm op en ga zo maar door. Wij hebben onze voeten ermee gemasseerd. Je brengt de honing aan op de huid en masseer je tot het kleverig wordt. Daarna “trek”je de huid los tot de honing veranderd van consistentie in witgrijze stippen of strepen.

Tijdens de honingmassage wordt de huid gevoed met nutriënten uit de honing en voelt daarna weer superzacht aan.

Het was een hele aparte ervaring en we waren behoorlijk aan het kliederen. Ik weet niet of ik dit in mijn praktijk ga toepassen.

Liefs Roos 28-04-2022

Volgende blog  12-05-2022Winnie The Pooh quotes 10 1

Awesome Daily Staff by Awesome Daily Staff

242930 ready for take off

De afgelopen tijd is er veel gebeurd. In februari jl. hebben wij een nieuw huis gekocht en de vraag was of er ruimte zou zijn voor de praktijk. Ik dacht er over na om te gaan stoppen. Na de heftige Corona periode en tijdelijke uitbreiding van mijn uren op mijn andere werkplek zette mij aan het denken.

Dan komt de vraag ga ik de nascholing nog doen en de intervisie. Zekerheidshalve maar gedaan. Na de laatste intervisie heb ik besloten om door te gaan met mijn praktijk. Ik kan en wil het niet laten gaan. De gedachte om te stoppen maakte me verdrietig.

In overleg met de aannemer die de verbouwing van ons huis voor zijn rekening heeft genomen hebben wij  besloten om een praktijkruimte te maken in het nieuwe huis. Hij kent mij goed en heeft de vorige praktijk ook gebouwd. Momenteel wordt er flink geklust en volgende week kunnen we gaan inrichten. Dat is ook nodig want de behandelstoel staat momenteel in de woonkamer. Wij zijn naar een mooie grote bungalow verhuisd en mijn praktijk is nu op de begane grond. Ja ja, “een slimme meid verhuisd op tijd”. De buurt is benieuwd wat het gaat worden allemaal bij ons.

20 augustus a.s. staat mijn eerste behandeling weer gepland, maar als de werkzaamheden het toelaten kan het ook eerder.  Ready for take off!!

Liefs Roos 01-08-2021
Volgende blog  08-08-2021

its a beautiful day

 

Hey youpgpootjes

Zo op een na laatste dag van het jaar even mijn gedachten op papier zetten in de vorm van een blogje. Het is stil in mijn praktijk. Dus we gaan rustig het nieuwe jaar in. Hopelijk mag ik gauw weer beginnen. Wat ik jullie wil wensen voor het nieuwe jaar is dat het een evenwichtig en  gezond jaar wordt. Laten we hopen dat de horeca, winkels en alle contactberoepen weer mogen werken en dat we het virus onder controle krijgen. Neem daarin ook zelf je verantwoordelijkheid. Zorg goed voor jezelf, neem rust en vermijd stress. Het kan nu even niet door middel van voetreflex, maar wel door genoeg te bewegen, gezond te eten en voldoende te slapen. Ik hoop jullie volgend jaar in goede gezondheid weer in mijn praktijk te mogen ontmoeten. Stay safe ook in 2021!!!

Liefs Roos 30-12-2020
Volgende blog  januari 2021

when your feet

De winter is bijna voorbij, nog een maand en dan kunnen we de lente begroeten. In de tuin komen er al bolletjes boven de grond. In de sportscholen is het druk. Iedereen wil weer strak en fit de zomer in,

Bij mij in de praktijk begint het ook steeds drukker te worden. Na een voetreflexbehandeling voel je je fitter. Je bent ook meer ontspannen en dat is goed voor je gezondheid. Je hoeft niet per se klachten te hebben om bij mij in de praktijk te komen voor een behandeling. Het is eigenlijk net een complete behandeling bij een schoonheidsspecialiste, maar dan voor de voeten. We kunnen de voetreflexbehandeling ook combineren met de behandeling LIEF. Dan ben je extra lief voor je voeten.

We stoppen onze voeten de hele winter in sokken en schoenen. Nu is de tijd gekomen om ze eens lekker te laten vertroetelen bij mij in de praktijk. Om maar even aan te haken bij een reclame, “breng je voeten eens langs…..

Liefs Roos 16-02-2020
Volgende blog  25-02-2020

not

Op deze stormachtige zondagmiddag schrijf ik een blogje. De overstap naar de nieuwe beroepsvereniging CAT is inmiddels een feit.  m.i.v. 1 januari 2020 ben ik geen lid meer van de Bond van Europese Reflexologen. Voor mijn cliënten maakt dat helemaal niets uit. Bij mijn nieuwe beroepsvereniging CAT zijn meer zorgverzekeraars aangesloten, dus dat is zelfs beter voor mijn cliënten.

Allemaal goede ontwikkelingen dus. Op 21 maart a.s. ga ik nascholing volgen om zo mijn HBO medische basiskennis up-to-date te houden. Tevens ga ik beginnen met intervisie met collega’s.

Ik ontwikkel me steeds verder en dat is goed voor mijn praktijk. We wachten de storm van deze middag maar af. Fijne zondag en hopelijk tot ziens in mijn praktijk.

Liefs Roos 09-02-2020
Volgende blog  16-02-2020