youjpg

Dan word ik op een ochtend weer wakker met een brok in mijn keel en die brok gaat niet weg. Uit ervaring weet ik dat het met machteloosheid te maken heeft. Steeds is daar dat gevoel dat ik aan de vooravond van iets moois sta, maar dat moois komt niet. Dan voel ik me machteloos. Maar ik ben zelf baas over datgene wat mij overkomt en niet omgekeerd. Er is een diepe wens in mij aanwezig dat mijn praktijk flink gaat groeien.  Maar ik voel me verlamd. Daar moet nu maar eens verandering in komen. Ik ga mezelf bij kop en kont pakken en ga mijn leven nu eindelijk eens  vol zelfvertrouwen leiden. Hoe ga ik dat doen? Alles begint met rust en dan natuurlijk ook in mezelf. Het slapen gaat gelukkig een stuk beter door middel van de ademhalingstechniek 4-7-8. Dat houdt in dat je in 4 seconden diep inademt, 7 seconden de adem vasthoudt, en in 8 seconden uitademt. Dit doe je 4 x achter elkaar en dan 2x per dag. Na een maand slaap je dieper. Het is wel iets wat je je leven lang zal moeten doen. Ik denk maar zo, beter dit dan een pilletje.  Het is een ademhalingsoefening van Andrew Weil. Het volgende punt is dat ik niet bang zou moeten zijn. Nou dat is nog wel even een dingetjeJ.  Hiervoor zal ik op zoek moeten gaan mijn IK-stem in mij die zegt, “ga ervoor”. Niet langer aarzelen, maar doorgaan. Vooral mezelf niet langer laten leven, maar het heft in eigen handen nemen. Niet hard worden naar de buitenwereld maar op resolute wijze vooruitgaan. Dit heeft te maken met energieën en gevoelens die ik vrij moet laten doorstromen. Het gezag zal ik ook niet langer buiten mezelf moeten leggen, maar ik zal zelf de baas moeten worden over datgene wat mij overkomt en dus niet omgekeerd. Sleutelwoorden hiervoor zijn: bewustwording en reageren.  Christiane Beerlandt heeft mij op weg geholpen met haar boek de sleutel tot zelf-bevrijding en ik ga hiermee aan het werk.

Allereerst begin ik bij mijn voeten, want de wereld ligt immers aan mijn voeten.J

Liefs Roos  13-01-2018

Volgende blogje 20-01-2018 

3e75ed55f29979fe382f883f53caa0a3