Het is weer de hoogste tijd voor een blogje. Soms heb je even tijd nodig om opnieuw plaats te gaan bepalen. Dat gebeurde dus bij mij. Dan heb je geen inspiratie om iets nuttigs te schrijven, dus dan kun je het beter niet doen. Er kwam een aanbod om mee te gaan doen met Social Deal. In de eerste instantie leek me dat heel erg leuk. Later bedacht ik me dat als ik in een kort tijdsbestek zoveel behandelingen ga geven, dat het dan ten koste gaat van de kwaliteit van de behandelingen en mijzelf. Dat is niet mijn doel. Mijn doel is wel om veel mensen te bereiken en behandelingen te geven. Daarom ben ik een plan aan het uitdenken. Hierover volgt in latere blogs meer. Voor nu zou ik jullie graag wat "doe het zelf" tips willen geven. We zitten tenslotte al vlak voor de vakantieperiode. Iedereen is druk met de laatste loodjes op het werk en het plannen van de eventuele reis naar de vakantiebestemming. Naar de reflexoloog gaan is er dus vaak niet bij in deze tijd.

De eerste tip die jullie van mij krijgen is om te ontspannen en het is het reflexpunt van de zonnevlecht (Plexus solaris). Hieronder zien jullie de plaats waar dit reflexpunt zich op de voet bevindt. Ga het maar eens zelf proberen. Begin wel altijd met de rechtervoet. De rechtervoet staat voor het denken, de linkervoet voor het gevoel. Doordat we de rechtervoet eerst behandelen, gebeurt er al het e.e.a. in het lichaam en duiken we niet meteen de emotie in (linkervoet).

Welkom bij de workshop Pagina 05

9.   Plexus solaris (zonnevlecht

Met je rechterduim glij je in het midden van de voet omhoog tegen de onderrand van de bal van de voet. Druk nu met de duim op dit reflexpunt en houdt het 3 seconden vast.

  1. Ontspanningsgreep Plexus solaris (zonnevlecht)

Linker en rechter duim naast elkaar plaatsen en trek de duimen uit elkaar. Herhaal dit een aantal keren.

  

Om nog meer te kunnen ontspannen kun je met je voetzool over een tennis- of golfbal rollen. Het zet je gedachten even stil en zo kom je weer op goede voet met jezelf.

Enjoy!

Liefs Roos 23-06-2018
Volgende blogje 30-06-2018

time